Header_1

Wat doen wij eigenlijk?

Iets met eten.

De Spijsbereiders geloven in eigenheid en concepten die anders durven te zijn. De foodwereld mist karakter. De wereld van food is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Op al deze ontwikkelingen wordt zo veel ingespeeld, dat hierdoor constant eenheidsworsten ontstaan. De Spijsbereiders werken aan eigenzinnige concepten. Samen gaan we een bijzondere stempel op de foodwereld drukken.

 

Dit doen we door in de foodwereld actief te zijn met nieuwe producten en concepten. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van ondernemers die niet bang zijn anders te denken. De producten en concepten van de Spijsbereiders zijn geen doel, maar een middel om een vinger in de pap te krijgen.

 

We richten ons op vijf onderdelen waarmee we een stempel op de Foodmarkt gaan drukken; horecaconcepten, supermarktproducten, horeca ontwikkeling, conceptontwikkeling en een eigen pop-up restaurant.

Divider1
Peterover2
Peter Derks
Culinary director

Geef Derks een komkommer en hij maakt er een goudstaaf van! Tussen de betere potten en pannen leerde hij de kneepjes van het vak in de keuken. Tijdens de studie Food & Design leerde hij om verder te kijken en eten op een andere manier te benaderen.  Passie voor eten, altijd nieuwsgierig, nooit uitgeleerd en neemt nooit genoegen met minder.

Rolandover3
Roland van Balen
Creative director

Volwaardig afgestuurd horeca-man die zich naast de horeca ontwikkeld heeft tot ware designer. Tijdens zijn studie Food & Design heeft hij deze vaardigheden samengebracht tot conceptontwikkelaar. Met zijn creatieve geest en zijn vernuftigheid heeft hij al vele projecten tot succes gebracht.

Mickyover
Micky Taylor
Culinaire ondersteuning

Deze Engelse superster rockt aan de zijde van Peter in de keuken. Hij wordt ook wel de Kerriekoning genoemd. Niet alleen om zijn overmatig gebruik van kerrie. Maar ook om zijn veelzijdigheid en kleurrijke kijk op eten. Onze bourgondiër is de steun en toeverlaat in drukke tijden.

Olaf
Olaf Boom
Creative ondersteuning

Naast dat Olaf bij First things first de op-één-na lekkerste espresso maakt van Nederland. Weet hij bij ons de wilde ideeën concretiseren en de puntjes op de I te zetten. Een rationeel denker die wel oog voor detail heeft. Voor onze avontuurlijke held is geen idee te gek.

kikaover2
Kika Boomgaard
Food Innovation Stagiaire

Onze eeuwige stagiaire en fan van het eerste moment. Kika is overgewaaid van de kunstacademie naar de opleiding Food & Design en zo bij De Spijsbereiders terecht gekomen. Als culinair kunstenaar weet ze de juiste balans tussen creativiteit en eten te vinden.