Wat doen wij eigenlijk?

Iets met eten.

De Spijsbereiders geloven in eigenheid en concepten die anders durven te zijn. De foodwereld mist karakter. De wereld van food is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Op al deze ontwikkelingen wordt zo veel ingespeeld, dat hierdoor constant eenheidsworsten ontstaan. De Spijsbereiders werken aan eigenzinnige concepten. Samen gaan we een bijzondere stempel op de foodwereld drukken.

 

Dit doen we door in de foodwereld actief te zijn met nieuwe producten en concepten. Soms in eigen beheer, soms in opdracht van ondernemers die niet bang zijn anders te denken.

Hoe het allemaal begon.
Onze eerste ontmoeting was in 2013 tijdens een project voor studie. We werden door docenten aan elkaar gekoppeld om samen een chocolade opdracht te maken. In dit project kwamen alle facetten aan het licht om een succesvol concept of product te ontwikkelen. Een goede innovatie, receptuur, design en concept is wat dit project tot een succes heeft gemaakt. Hierin bleek een perfect match tussen onze kwaliteiten. Roland als designer, Peter als kok/productontwikkelaar.

 

Naast dat onze kwaliteiten elkaar versterken kwamen we er achter dat we ook nog eens dezelfde ambities te hebben. Zo werden de eerste plannen gesmeed. We verkenden de wereld van food met diverse stages. Zo heeft Peter voor Nobó in Dublin en Mister Kitchen in Amsterdam gewerkt. Roland is naar Buss Spirits in Antwerpen en naar Ravanello foodconcepts in Breda gegaan. Al deze bedrijven hebben ons enorm geïnspireerd om te starten met een eigen bedrijf. Onze samenwerking was een feit!

Peter Derks
Culinary director

Geef Derks een komkommer en hij maakt er een goudstaaf van! Tussen de betere potten en pannen leerde hij de kneepjes van het vak in de keuken. Tijdens de studie Food & Design leerde hij om verder te kijken en eten op een andere manier te benaderen.  Passie voor eten, altijd nieuwsgierig, nooit uitgeleerd en neemt nooit genoegen met minder.

Roland van Balen
Creative director

Volwaardig afgestuurd horeca-man die zich naast de horeca ontwikkeld heeft tot ware designer. Tijdens zijn studie Food & Design heeft hij deze vaardigheden samengebracht tot conceptontwikkelaar. Met zijn creatieve geest en zijn vernuftigheid heeft hij al vele projecten tot succes gebracht.

Tim Bouwmans
Stagiair Anderhalf

Tim studeert ABC! Dit staat niet voor het niveau van zijn opleiding maar voor Advanced Business Creations, een hele mond vol. Met Tim’s culinaire achtergrond en de ervaring rondom zijn opleiding. Helpt hij De Spijsbereiders met innoveren en het vermarkten van onze creatieve ideeën.

Rachelle ‘t Hart
Food design Stagiaire

Eigenwijze niet-bangerik! Rachelle is

onze food design stagiaire en is precies wat wij aankomende tijd nodig hebben. Iemand die ons wat gezond tegengas biedt. In de meest spannende tijd tot nu helpt ze De Spijsbereiders met de lancering van ons spiksplinternieuwe supermarkt product.

Stageplek
Food / Marketing / Trends

De Spijsbereiders hebben altijd meer ideeën dan dat ze aankunnen. Genoeg projecten op de plank dus! Wil jij een van deze projecten met ons oppakken solliciteer dan als aankomend stagiaire. En kom op ons creatief kantoor werken in de binnenstad van Den Bosh.

 

 

Mail naar Peter@despijsbereiders.nl.

Freelancers en ondersteuning

Spijsbereiders & Smulbroeders
Micky Taylor
Culinaire ondersteuning

Deze Engelse superster rockt aan de zijde van Peter in de keuken. Hij wordt ook wel de Kerriekoning genoemd. Niet alleen om zijn overmatig gebruik van kerrie. Maar ook om zijn veelzijdigheid en kleurrijke kijk op eten. Onze bourgondiër is de steun en toeverlaat in drukke tijden.

Olaf Boom
Creative ondersteuning

Naast dat Olaf bij First things first de op-één-na lekkerste espresso maakt van Nederland. Weet hij bij ons de wilde ideeën concretiseren en de puntjes op de I te zetten. Een rationeel denker die wel oog voor detail heeft. Voor onze avontuurlijke held is geen idee te gek.

Kika Boomgaard
Food Innovator

Onze eeuwige stagiaire en fan van het eerste moment. Kika is overgewaaid van de kunstacademie naar de opleiding Food & Design en zo bij De Spijsbereiders terecht gekomen. Als culinair kunstenaar weet ze de juiste balans tussen creativiteit en eten te vinden.