Even voorstellen

Wie wij zijn.

De Spijsbereiders staan voor eigenheid en concepten die anders durven te zijn.

Met een innovatieve blik en nét even iets anders dan anders kun je samen met ons volledig out of the box gaan.

 

De foodwereld mist karakter. De wereld van food is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Op al deze ontwikkelingen wordt zo veel ingespeeld, dat hierdoor constant eenheidsworsten ontstaan. De Spijsbereiders werken aan eigenzinnige concepten. Samen gaan we een bijzondere stempel op de foodwereld drukken. Dit doen we door actief te zijn met nieuwe producten en concepten. Soms in eigen beheer, soms met vaste partners en soms in opdracht van ondernemers die niet bang zijn anders te denken.

 

Hoe het allemaal begon.

Onze eerste ontmoeting was in 2013 tijdens een project voor studie. We werden door docenten aan elkaar gekoppeld om samen een chocolade opdracht te maken. In dit project kwamen alle facetten aan het licht om een succesvol concept of product te ontwikkelen. Een goede samenwerking in innovatie, receptuur, design en concept is wat dit project tot een succes heeft gemaakt. Hierin bleek een perfecte match tussen onze kwaliteiten. Roland als designer, Peter als kok/productontwikkelaar. Naast dat onze kwaliteiten elkaar versterken kwamen we er achter dat we ook nog eens dezelfde ambities hebben. Onze eigen projecten, maar ook het werk voor klanten heeft ons in de loop der jaren ver gebracht. Door onze brede inzetbaarheid kunnen wij werken in ongeveer ieder food-gerelateerd project. Onze ideeën en kwaliteiten zetten we snel om in een tastbaar resultaat. 

Peter Derks
Culinary director

Geef Derks een komkommer en hij maakt er een goudstaaf van! Tussen de betere potten en pannen leerde hij de kneepjes van het vak in de keuken. Tijdens de studie Food & Design leerde hij om verder te kijken en eten op een andere manier te benaderen.  Passie voor eten, altijd nieuwsgierig, nooit uitgeleerd en neemt nooit genoegen met minder.

Roland van Balen
Creative director

Volwaardig afgestuurd horeca-man die zich naast de horeca ontwikkeld heeft tot ware designer. Tijdens zijn studie Food & Design heeft hij deze vaardigheden samengebracht tot conceptontwikkelaar. Met zijn creatieve geest en zijn vernuftigheid heeft hij al vele projecten tot succes gebracht.

Douwe Verschuur
Keukenbaas

Baas in onze spik-splinter nieuwe keuken. Douwe staat bekent als creatieve geest waarbij de standaard horeca hem al snel verveeld. Hij verzorgd elke dag een fantastische maaltijd voor de klanten van oven aan maar weet vooral de mooiste merken erg veel smaak te geven. Met zijn kennis over smaak zorgt hij voor recepturen op maat!

Fia Luijerink
Project manager

Food designer in hart en nieren! Fia heeft grote plannen voor de mooie projecten die zij gaat leiden voor de Spijsbereiders. Enthousiast, altijd kritisch, creatief en eigenzinnig zijn woorden die zij zichzelf zonder twijfel toeschrijft. Fia zit het liefst heel de dag met haar neus in de koelkast in plaats van achter haar laptop.

Open plek
Ruimte voor stagiaire

We hebben nog een plek aan een bureau vrij voor een supertalent. Iemand die kan meedenken, de juiste lijntjes kan uitzetten en ervoor kan zorgen dat we met de juiste billen op de juiste stoel zitten. Wil jij meegesleurd worden in ons hectisch ondernemen en werken aan een breed scale aan projecten. Bel, mail, app…

Freelancers en ondersteuning

Spijsbereiders & Smulbroeders
Micky Taylor
Culinaire ondersteuning

Deze Engelse superster rockt aan de zijde van Peter in de keuken. Hij wordt ook wel de Kerriekoning genoemd. Niet alleen om zijn overmatig gebruik van kerrie. Maar ook om zijn veelzijdigheid en kleurrijke kijk op eten. Onze bourgondiër is de steun en toeverlaat in drukke tijden.

Bram Dekkers
Ruimtelijk vormgever

Maak kennis met Bram Dekkers! Bram komt van de kunstacademie, Sint Joost. Woonachtig boven een restaurant zit hij altijd dicht op het vuur. Met zijn eigen servieslijn ‘Canvas voor Chef’ maakt hij borden voor onder andere sterrenzaak Sense in Den Bosch. De man weet met vreemde gedachtes en materialen het beste uit eten naar boven te halen en onze ideeën tastbaar te maken. 

Kika Boomgaard
Food Innovator

Onze eeuwige stagiaire en fan van het eerste moment. Kika is overgewaaid van de kunstacademie naar de opleiding Food & Design en zo bij De Spijsbereiders terecht gekomen. Als culinair kunstenaar weet ze de juiste balans tussen creativiteit en eten te vinden.